Как да почистите вашата баня?

17 май 2013
Коментари: 0
17 май 2013, Коментари: 0

почистена баняПочистването на банята не е забавно преживяване за никой, но трябва да се свърши. Да, знаем, че ще предпочитате по-скоро да отидете на пазар, да свършите нещо в градината или да покарате колело. Но ние ви гарантираме, че ако следвате нашите съвети и трикове, за детайлно почистване на баня, ще имате достатъчно време да се насладите на останалите неща, изброени по-горе. И ще сте си го заслужили!

Подредете бъркотията

Докато премествате предмети, свалете завесата баня и я хвърлете за детайлно измиване. Точно така: измиването със сапун – течен или твърд може да е достатъчно. Измийте я, използвайки студена вода, след това просто сложете на нейно място друга, докато старата изсъхне напълно (не я слагайте в сушилнята).

Оставете за момент почистването

Напръскайте добре горните ъгли и тоалетната (дори частта зад седалката и около купата) с препаратите, приготвени за целта. Оставете продукта да подейства за няколко минути, за да се „отпусне“ всяка мръсотия и петно. След това избършете всички повърхности с чистата гъба.

Изчистете варовика

Ако вашите кранове са събрали вар поради твърде многото калций или магнезий в чешмяната вода, накиснете салфетка в бял оцет и след това я увийте около чешмата (може да се наложи да я закрепите с гумена лента). Оставете да се накисне в продължение на най-малко един час, навлажнете кърпата с повече оцет, ако е необходимо. Махнете кърпа, избършете кранчето и ако е останало нещо упорито, премахнете го със стара четка за зъби, като го правите внимателно и без натиск, за да не нараните повърхностите.

Пуснете водата

Преди да почистите тоалетната, пуснете водата, за да отмие в началото, това което може да се премахне с вода, после нанесете препратите. По този начин те ще подействат на правилната мръсотия. Не забравяйте да почистите по ръбовете на тоалетната чиния, като за целта използвате четка за тоалетна. Много хора хора пропускат, но ние ще кажем, че седалката е много важна част от почистването на тоалетната, даже и банята, защото по бялото най много си личат отпечатъци от пръсти, получени от вдигане-сваляне преди ползване. Пуснете водата и сте готови.

Избършете душа

Напръскайте душа и / или ваната с препарат за почистване, независимо от това дали можете или не можете да видите всяко петно или мръсен участък на тях. Те са там. Използвайте стара четка за зъби, за да почистите фугите между плочките.

Поддържайте чистота

След като сте почистили банята детайлно, нужно е веднъж седмично да пипнете тук-там, за да я поддържате чиста. Правете комбинации за улеснение, например, ъглите ги комбинирайте с почистването на мивката, плочките с тоалетната и т.н.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *