Професионално почистване на автомобили

13 май 2014
Коментари: 0
13 май 2014, Коментари: 0

Почистване на автомобил

Важно, за всеки човек, е да поддържа колата си чиста и с приятен вид. Но паради забързаното ни ежедневие не винаги това е факт. Понякога просто нямаме и желанието да го направим.

При такива обстоятелства можем да закараме автомобила си на автомивка или да повикаме фирма за почистване на място. Те биха я почистили вместо нас и то професионално.

Професионалното почистване бива външно и вътрешно. Първо се почиства тапицерията и целият интериор с прахосмукачка.

След като се премахне грубата мръсотия и по пода се преминава към впръскване на препарат под налягане. Този процес се нарича екстрактване и се прилага навсякъде върху: седалките, пода и корите с помощта на перяща прахосмукачка, за да може препарата да проникне в дълбочина. Оставя се препарата да подейства известно време. След като са изминали поне 5-6 минути, отново се минава с прахосмукачка и препарата излиза заедно с мръсотията натрупана по седалките на автомобила. Всичко остава почти сухо с приятно ухание.

Когато се приключи с всички текстилни части и пода се преминава към пластмасовите. Преди всичко се обира праха от тях, след което се използва специален препарат за пластмаса. Той е с полиращ ефект и възвръща блясъка, позагубен от директните слънчеви лъчи. Така предпазваме пластмасата от избеляване.

Стъклото на таблото се почиства внимателно със спрей за стъкла и микрофибърна кърпа. Почиства се пепелника.

След като се приключи с вътрешното почистване започва външното. То включва миене със сапунен разтвор и изплакване. След него се подсушава добре колата, за да не останат капки. Напръскват се джантите и бронята с предназначен за тези места спрей, който предава блясък.

Общо взето това представлява едно професионално почистване. Както стана въпрос вече, то може да бъде изпълнено както в автомивка, така и чрез фирма идваща на място. В зависимост от времето с което разполагаме и парите, които сме предвидили можем да изберем най-добрият вариант. Доста от фирмите предлагат и абонаментно почистване и така може да ни спадне още повече цената за извършената услуга. Така няма да ни се налага да жертваме почти един почивен ден за да си го свършим сами, а и ще стане по качествено и професионално.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *