Чистият офис = по-голяма производителност

5 май 2014
Коментари: 0
5 май 2014, Коментари: 0

helsinki_hybrid_finland_1310463_oВсеки бизнесмен иска да привлича повече хора било то купувачи на негов продукт, или съдружници в някой проект.

Какво вижда евентуалният клиент като влезе? – Обстановката в офиса. Когато той е чист и приветлив, предразполага клиента. Но ако цари безпорядък, ще направи лошо впечатление в човека. А както знаем първото впечатление е най-важно. Именно това е един от начините, с който бихме спечелили доверието на клиента.

За да почистим офиса си качествено, така че всеки, който го посети да бъде очарован от видяното, имаме няколко възможности:

– Първата е да изберем доверен човек, на когото бихме поверили тази задача. Някой, който би имал уменията и желанието да го стори. Със сигурност трябва да е доверен човек, защото така ще сме спокойни, че няма да ни липсва нещо след това. Пък и така бихме дали шанс на някой наш познат да получи работа или поне да изкарва допълнителен доход. Определено, чрез този ход бихме спестили от бюджета си и пак бихме останали доволни от постигнатото. Проблемът, обаче, възниква при заплащането. Понеже една такава услуга е по договорка и няма подписан договор, винаги може сумата да варира. Накрая извършващият услугата може да поиска повече, отколкото сме се разбрали и по този начин бихме изпаднали в неудобна ситуация, тъй като ще трябва да му „влезем в положение”.

  • – Вторият вариант е когато се спрем на фирма за почистване. Тя би свършила всичко качествено и професионално, имайки всичкият необходим арсенал от техника и пособия за чистене и би гарантирала за своите служители. Така веднъж споразумели се с фирмата ангажимента за почистването напълно отпада. Проблема при тази алтернатива, че ще ни излезе доста скъпо на бюджета. Но ако се спрем на конкретна фирма за почистване и се абонираме към нея, средствата които ще похарчим ще се намалят драстично.
  • -Ако ни се стори скъпа тази услуга, съществува и трети вариант. Да чистим и поддържаме офиса собственоръчно. Така няма да даваме пари за това, но трябва да отделим не малко време за да можем да се насладим на добри резултати.

Не само финансова би била причината да изберем собственоръчното почистване. Много хора са на принципа: „За това вратът на вълка е дебел, защото сам си върши работата”. Поради това биха си свършили сами работата, защото знаят какъв резултат искат да постигнат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *