Как да почистим дрехите си от неприятните миризми

18 декември 2013
Коментари: 0
18 декември 2013, Коментари: 0

Дрехи в кош

Случвало ли Ви се, е да извадите някоя дреха от гардероба си и тя да мирише лошо. Въпреки, че преди да я поставите там, сте я изпрали и почистили. Обикновено дрехите Ви миришат на застояло, което е доста гадно от своя страна. Затова си има и основателна причина – дрехите Ви са стояли продължително време в затворено пространство, без приток на свеж въздух и е съвсем нормално да миришат по този начин.

Пръскането с обилно количество парфюм или дезодорант няма да помогне, дори би могло да влоши сегашното положение, тъй като при смесването на двете миризми, не се знае до какъв резултат ще доведе. Така, че забравете за този вариант.

Простор

Един от вариантите, е да закачите за няколко часа дрехите си на простора, където под влиянието на слънчевите лъчи и свежия въздух ще променят миризмата си. За да се случи това, обаче ще са необходими няколко часа, с които, ако не разполагате, ще трябва да помислите за друго облекло, с което да излезете. В случай, че нямате други подходящи дрехи за случая, то не се отчайвайте. Бихте могли да се отървете от лошата миризма само в рамките на няколко минути, стига да имате вкъщи сушилня. Ако разполагате с такава, то незабавно изперете дрехите си в пералнята или на ръка(в зависимост от материята, от която са направени) и ги изсушете. Безспорно това, е най-добрия вариант, който може да изберете, но със сигурност ще Ви коства доста усилия.

За да предотвратите в бъдеще появата на лошите миризми в гардероба Ви, то ще трябва да направите нещо по въпроса. За целта ще Ви предложим няколко прости и ефикасни решения, които ще Ви помогнат да се избавите веднъж завинаги от лошата миризма в гардероба си.

Първото нещо, което трябва да направите, е да извадите всички дрехи от гардероба и да го проветрите за известно време. Не прибирайте дрехите си, преди миризмата да, е изчезнала напълно! След като от лошите миризми няма и следа, може да ги приберете в гардероба и между тях поставете ароматизатори или сапун. Така със сигурност ще предотвратите повторната поява на лошите и неприятни миризми.

Ако сте нападнати от молци, то най-доброто решение за справянето с тях, е използването на нафталин. За съжаление, обаче неговата миризма, е много остра и неприятна и при това положение със сигурност ще трябва да помислите за по-силни източници на миризми, които да се преборят с нея. За целта използвайте силните миризми на лавандулата. Ако няма откъде да си закупите такава, то и билковия чай ще свърши същата работа. Закупете си няколко пакетчета от близкия магазин и ги наслагайте между дрехите.

Другото нещо, за което трябва да се погрижите, е влагата около гардероба. Ако влажността, е прекалено голяма, то тя със сигурност, е един от основните виновници за лошата миризма на дрехите. И при това положение, дори да сте взели необходимите мерки за премахването на неприятните аромати, то е твърде вероятно те отново да се появят, вследствие на влагата. За да се справите с нея, може да използвате специални „изсушители“, които ще възстановят нормалните нива на влага в стаята и в частност гардероба.

Ако искате да запазите добрия вид на дрехите си, които смятате да използвате в близко бъдеще за по-дълго време, бихте могли да ги поставите в затворени шкафове, напълно изолирани от прах, молци, влага и т.н. За целта може да използвате картонени кутии или куфари, но в никакъв случай найлонови чанти. Не прекалявайте със сгъването на дрехите, с цел да съберете повече в куфара или кашона. Може би не знаете, но неправилното сгъване може да нанесе сериозни щети на дрехите Ви, като например – тяхното „развличане“, „разринчване“ и други. За да не Ви се налага да ги проветрявате през определен период от време, поставете между тях ароматизатор, сапун или друг източник на приятна миризма.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *