Ползите от зеленото почистване

17 септември 2013
Коментари: 0
17 септември 2013, Коментари: 0

Зелено почистване

Ползите от зеленото почистване отдавна се обсъждат в определени кръгове – между хора от почистващите компании и такива, които доставят препарати за почистване, дори и сред домакините. Не е тайна за никой, че използването на зелени продукти за почистване подобрява не само живота на тези, които ги използват, но и на хората и животните, обитаващи тези изчистени помещения. Колкото по-малко химикали имате в живота си, толкова по-добре. И това е безспорен факт. Ето защо зеленото чистене се превърна в нещо търсено и все по-често предлагано от фирмите за почистване на домове и офиси. Освен за вас, вие се грижите по този начин и за околната среда. Ще ви представим списък с неоспорими ползи, които използването на еко продукти носят, независимо къде се чисти с тях – обществени сгради или вашия дом.

Почистването на обществени сгради

Изследванията показват, че сградите, които се третират със зелени почистващи продукти имат:

1. Здрави служители – при излагане на по-малко химикали вероятността да се разболеят е по-малка;

2. Ниски оперативни разходи;

3. Достъп до държавни парични планове – като зелена компания, тя влиза в полезрението на много организации и има в пъти по-голям шанс при кандидатстване за субсидии, използвайки тази си характеристика.

Почистването на домове

1. По-малко болести в семейството – без алергични реакции към перилни препарати и без излагане на канцерогени, защото зелените продукти могат да се ползват около децата и възрастните хора;

2. Намаля риска от мутации и засилва на имунитета на другите живи организми – някои токсични химикали за почистване не убиват буболечките, вредителите и гризачите, а им причиняват заболявания и мутации, които разпространяват – нещо, което не искате в дома си.

3. Удължава живот на мебелите и предметите – зелени почистващи продукти не „ядат“ дървените мебели, не повреждат хромираните тела и не причиняват избледняване на тапицерията както химикалите, в които често има вещества, нараняващи дадени материи и повърхности.

Основен съвет, който можем да дадем тук е винаги да се използват продукти, които са биоразградими.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *