Почистване на офис – бързи съвети

7 октомври 2013
Коментари: 0
7 октомври 2013, Коментари: 0

Офис почистванеЗа всеки офис е важно да изглежда чист и професионален. Това със сигурност не е лесно, ако нямаме изградени навици в тази посока. За това, ние от ЧАС ПИК 007 ще дадем няколко съвета, които могат да се следват, за да помогнем да поддържате офиса страхотно.

1. Подреждайте правилно – ако нещата са поставени на правилното си място, гарантираме, че най-основното е направено. Тъй като много от работата обикновено се извършва на компютъра, можем да сканираме хартиените документи и да ги качим на него. Това би освободило пространство, като бюрото Ви по този начин би изглеждало и подредено.

2. Съхранение на документи – вече сте архивирали документи си, а сега е време да помислите за тяхното съхраняване в компютъра си, правейки го навик за в бъдеще. Дори по-добре е да използвате по-малко хартия. Съхранявайки документацията си в електронен вид, в папки, Вие си подсигурявате повече свободно място както и всичко ви е на подредено на едно място. И тъй като нищо не се знае, няма да е лошо от време да правите копие на архива си, за да го имате на повече от едно място. Нещо, което ако ви се наложи да правите на хартиен носител, ще ви се иска да си подадете оставка на мига.

3. Не яжте на бюрото си – това е правило, което е повече от задължително да спазвате. Обядването на Вашето бюро крие повече негативи, отколкото позитиви (някои хора изпитват удоволствие да се хранят и едновременно да се занимават с нещо интересно). Отделно, това не е никак професионално, а мръсотията, която се натрупва от храна се чисти трудно. За това, отделете време за това и не го правете на работното място, а на специално обозначени за целта места.

4. Дръжте бюрото и предметите на него чисти – гледайте да имате под ръка спрей за почистване и парцал (гъбичка / кърпа), за да минавате профилактично бюрото си и предметите върху него? Колкото по-чисто е работното Ви място, толкова по-производителен сте и Вие.

5. Сложете кошчето си за боклук наблизо – колкото и невероятно да ви звучи това, но е факт – хората предпочитат да оставят хартия или друг тип отпадък на бюрото си и след това да отидат до кошчето, за да го изхвърлят. Така те мислят, че спестяват време и усилия. А после като станат по друга причина, ги вземат със себе си по път. За да се избегне това е нужно едно единствено нещо – да си подсигурите кошче близо до Вас.

6. Почиствайте общите части – тези помещения могат да се замърсят бързо. Тук практиката показва, че има интелигентно решение и то е да се направи график, в който да се регламентира кой кога чисти тези общи части.

7. Почиствайте растенията в офиса – растенията съживяват офиса в голяма степен, но ако не се полага грижа за тях, то това би имал обратен ефект. Уверете се, че водата на растенията е сменена и съберете паднали листа от пода. Изкуствените растения са идеални за хора, които търсят нещо, за което не се полага толкова грижи. Естествено, нищо не може да се сравни с това да имаш „живот“ в офиса.

8. Минавайте и зад мебели – не забравяйте да почистите около и зад бюрата и други мебели. Помислете за професионална офис прахосмукачка, за да почиствате бързо и лесно.

9. Реорганизирайте пространството  – създаването на повече пространство може да направи почистването на Вашия офис по-лесно и бързо. Имайте го в предвид. Това, че около Вас имате 2-3 стола прави достъпа до определени места по-лесен, отколкото да са 4-5, закачалка и кош за чадъри.

10. Поставете се на мястото на клиента – Влезте през входната врата и се огледайте добре. Седнете в чакалнята. Седнете на стола срещу бюрото си както обикновено седи клиентът. Сега вече знаете какво да правите, нали?

ЧАС ПИК 007 е фирма за професионално почистване както на домове, така и на офиси. Вижте повече за услугата Почистване на офиси.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *