Почистване на апартаменти

19 август 2013
Коментари: 0
19 август 2013, Коментари: 0

Абонаментно почитванеЗа да почистите бързо Вашият апартамент е нужно да се въоръжите с всичко необходимо за целта – спрейове, кърпи, парцали, гъби, препарати и не на уреди за почистване (прахосмукачка, четка за прах, ръкавици, торби за боклук и др.).

Понякога почистването на Вашия дом изглежда като да отнема цял ден, нали? Въпреки това, ние ще си позволим да Ви дадем няколко основни съвети и трикове, които могат не само да Ви спести време, но също така и да превърнат помещенията в един безупречен оазис. Независимо дали очакваните гости или просто искате да вкарате нещата в ред, можете да се възползвате от това, което Ви предоставяме като информация по-долу (Как да подготвим дома си за почистване).

Необходими принадлежности за почистване

Първо, което ви е необходимо да принадлежности, с които да почистите. Те трябва задължително да са съобразени с различните типове повърхности, както и помещения. Не можете да чистите с един парцал кухнята и банята. Следвайки тази логика, това автоматично ни навежда на мисълта, че и препаратите трябва да се различават. Като продукт №1, който трябва да е във Вашето снаряжение е препарат за повърхности. С него можете да минете доста мебели, присъстващи в почти всяка стая. Не забравяйте да прочетете внимателно упътването преди неговата употреба. За целта ще са ви нужни и кърпи, хартиени кърпи, гъби, торби за боклук, метла, прахосмукачка и ръкавици за ръце, за да предпазите кожата си.

Почистване на всекидневната

Ако мебелите и предметите в това помещения са подредени из цялото място, подредете ги на едно място – най-често се прави в ъгъла на стаята. Това ще ви спести време да местите всичко, едно по едно, за да минавате с прахосмукачката или парцала. По този начин ще можете да видите и какво „крият“ зад себе си някои мебели, не помръдвани от много време. Цел №1 трябва да ви е дивана и голямата секция, тъй като са големи обекти, преспективно задържат повече прах и мръсотия по себе си. Отърсете добре възглавниците и другите подвижни елементи на дивана. Ако е необходимо, изберете го. Петната по тях не изчезват от самосебе си.

Забършете добре секцията и масата. Не оставяйте мокро никъде. Засъхналите капки на черна, стъклена повърхност биха вбесили и най-либералната домакиня. Премахнете отпечатъците от пръсти и други петна, ако има такива. Минете с прахосмукачка всеки един ъгъл и след това забършете с парцал. Не забравяйте след това да върнете мебелите на предишните си места.

Почистване на спалнята

Съберете всичките си мръсни дрехи и ги хвърлете за пране. Не оставяйте нищо, което носи мръсотия да седи в чистата Ви спалня. Преместете големите предмети и мебели, така че да не ви пречат при минаването Ви с прахосмукачка и парцал. Изхвърлете всичко ненужно – опаковки от кърпички, стари дрехи, които не ползвате, батерии, които се каните да хвърлите от миналия месец и др. Като намерите повече време – отделете го за да си подредите гардероба – по този начин ще изглежда по чист и определено ще освободите място. След основното почистване е време за оправяне на леглото. Вярвайте или не, но стаята Ви ще изглежда доста чиста само с подреждането на леглото и гардероба Ви. Забършете внимателно прахта от мебелите, нощните шкафчета, лампите и другите предмети. Направете го детайлно, все пак там спите и каквото оставите неизчистено, то ще си седи там.

Почистване на банята

Поставете замърсеното облекло и използваните кърпи в коша. След това поставете целия боклук в кошчето. Започваме по същество със забърсване на гишетата, мивката и ваната (душ кабината) с помощта на почистващ спрей (дезинфектант). За тоалетната, използвайте четка за тоалетна и специалните за целта препарати. Използвайте спрей за почистване на външната страна на тоалетната. Почистете вътрешността на тоалетна детайлно с цел блясък и премахване на нежеланите миризми. Преминете към огледалото и стъклените повърхности, като се старайте да не оставяте капчици от препарата. Подредете предметите, където им е мястото. Направете всичко така да свети, все едно влизате в тоалетна на 5-звезден ресторант. Още по темата четете тук: Как да почистите вашата баня?

Почистване на кухнята

Първо, освободете коша от натрупалия се боклук и хладилника от застоялата храна и продукти в него. След това изчистете плотовете и шкафовете от боклука и петната. Мръсни чинии, перете на ръка или да заредите съдомиялната машина. Ако мивката има вида на не добре почистена, напълнете я с топла сапунена вода и я оставете да кисне в продължение на няколко минути като успоредно с това отмятате другите задачи в кухнята. След като съдовете са изчистени и готови за прибиране по шкафовете, избършете мивката, плотове и уредите. Пуснете прахосмукачка и после минете с парцал пода. За да приключите там, изхвърлете боклука.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *