Как да почистим автомобила си

6 декември 2013
Коментари: 0
6 декември 2013, Коментари: 0

Много хора се питат този въпрос и са готови на всичко, за да намерят най-доброто решение. Някои предпочитат стандартния и икономичен метод с кофа вода, препарат и влажна кърпа, други пък са склонни да опитат далеч по-нетрадиционни методи в преследването на целта си. Чувал съм от близки и познати, че почистват колата си със сода за хляб, амоняк и дори кока-кола, но дали тези на пръв поглед налудничави похвати имат ефект, не мога да Ви кажа.

Насапунисана колаБезспорно най-доброто решение за Вашия автомобил, е да го оставите в ръцете на професионалисти, които да се заемат с неговото почистване. Бихте могли да го закарате до близката автомивка, където ще върнат предишния блясък на Вашия автомобил. Ако пък не Ви се чака по опашки или пък близо до Вас няма автомивка, която предлага качествени услуги, то може да се възползвате от една доста нашумяла и ефективна услуга – почистване на коли на място. Колкото и невъзможно да Ви изглежда, то е факт. Някои почистващи фирми предлагат тази услуга и то с голям успех. Така, че не се учудвайте, ако срещнете някъде на улицата, пред блока или пред работата Ви, екип от професионално обучени хигиенисти да почистват автомобила на някой човек.

Основното предимство на тази услуга, е, че Ви спестят изключително много време. Всички знаем, колко време отнема почистването на автомобила в автомивка. Близко два часа. Най-малко половин час Ви, е пътя до автомивката. В повечето случаи има други коли за миене преди Вашата, които трябва да изчакате. Отделно целия процес на измиване отнема не по-малко от 1 час (когато става дума за вътрешно и външно измиване). Ако се възползвате от услугата почистване на коли на място, то времето, което ще трябва да отделите, е не повече от 10 минути! Пет минути, за да посрещнете почистващия екип и да му обясните как да измие автомобила Ви и още толкова време, за да си го вземете и да се разплатите с тях.

Така, че ако ме питате мен „Как да почистим автомобила си по най-лесния и ефективен начин“ – то моя отговор би бил – Чрез наемането на професионална фирма за почистване. И преди да  кажете, че това, е услуга за „баровци, които не си знаят парите“, то бързам да кажа, че нещата в никакъв случай не стоят така и всеки средностатистически българин би могъл да се възползва от тази услуга. Цените варират между 30-50 лева, в зависимост от това как ще бъде почистен автомобила.

Все пак, ако поради една или друга причина не можете да заделите пари, за да се възползвате от предимствата на тази услуга, то единственото нещо, което Ви остава, е да хванете парцала, да напълните една кофа с вода и да вземете препарат, с който да почистите автомобила си. За съжаление, обаче трудно бихте могли да постигнете същия ефект, който бихте получили от услугите на професионалисти в областта, тъй като те използват професионални препарати на световноизвестни производители в света, които трудно ще намерите на свободния пазар.

Но все пак може да опитате, ако се възползвате от следните няколко съвета, които със сигурност ще Ви бъдат от полза:

–    Винаги използвайте доказани и качествени препарати. За съжаление не става само с вода или евтино веро от магазина за левче. Ефекта при използването на некачествени препарати ще бъде краткотраен и най-вероятно още на следващия ден, автомобила Ви ще се замърси отново.
–    Използвайте препарати, които не съдържат абразивни частици!
–    Почиствайте колата си с мек парцал или кърпа, за да не надраскате боята й, без да искате.
–    За по-ефективно вътрешното почистване на автомобила – мокет, тапицерия, таван  и пр., е най-добре да ги отделите от него – така ще имате пълен достъп до тях и ще може да ги почистите по най-добрия начин.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *