Професионално чистене – Обучение

7 май 2013
Коментари: 0
7 май 2013, Коментари: 0

професионално поистване на сградиЗаниманието професионален чистач отваря врати както за регулярно работно място, така и за почасово – в свободното време. Независимо дали планирате да почистите за няколко часа през почивните дни или правите пълната програма от 9 до 6 часа, почистването на търговски обекти изисква  специална подготовка, като се използват професионални машини и препарати за целта.

Теми, които ще засегнем при офис почистването

Почистването на офис сгради и търговски обекти покрива широк спектър от услуги. Детайлното почистване, като например почистване на прах, събиране и изхвърляне на боклука, и минаване с прахосмукачка, са различни като обем работа, когато се говори за търговски площи. Независимо от това, на вас ви е нужен екип, който може да приключи със задълженията в разумен период от време. В допълнение към съветите за обучението, което ще дадем тук, ние ще ви кажем защо е нужно да знаете как да използвате специализирани машини, като например машините за полиране, екстрактори на килими и авто-скрубери. И в заключение ще обърнем специално внимание на почистващите препарати и най-вече на безопасната работа с тях. Смесването на грешни химикали в търговските обекти може да се отрази, както на крайния резултат, така и на здравето на хората, работещи в тях. За това следвайте нашите инструкции много внимателно и ще постигнете това, което ние наричаме професионално почистване.

Ползи от обучението в къщи

Програмите за обучение са достъпни онлайн, в книги и в DVD формат. В собствения си дом, в удобно за вас време, можете да научите тънкостите на почистването. В зависимост от това къде живеете, може да се наложи да пътуват до специално организирани семинари по тези теми, евентуално, защото добрата подготовка не се свежда само до всеобщите познания, но и до следене на последните тенденции в тази област. Обучението в дома е добра алтернатива от към спестяване на средства и време, но практиката ще ви даде наистина ясна представа за това, което се говори в теорията.

Ползи от практическото обучение

Почистването е повече като изкуство, отколкото наука. Ако никога не сте работили с машина за полиране на подове или авто-скрубер, то е редно преди да започнете да посветите няколко часа в това да се запознаете в това. Също е като да се учите да карате кола, толкова много може да се научи само чрез четене и наблюдение. Но идва и момента, в който трябва да запретнете ръкави и да се започне с практикуването. Ако имате някой опитен, който работи с подобни машини – използвайте го. Всяка тънкост, която ви сподели, ще ви бъде от много голяма полза. Например, това че има определен начин, по който се минава с дадените машини, ще ви смести доста главоболия в последствия.

Специализирано обучение

Асоциации, като ANSI (Американски национален институт по стандартизация), IWCA (International Window Cleaning Association) и IICRC (Институт за проверка, чистене и серификация за възстановяване) предлагат сертификати, както за лица, така и за фирми. Изберете програма за обучение, която да отговаря на стандартите на региона, в който сте.

Разходи

Разходите варират според региона и вида на обучение, което сте избрали. Разходите за онлайн обучение и книги започва от $20 или повече, ако са включени инструкции на DVD или видеа. Практическото обучение струва от $ 100 до $ 300. Например, IWCA предлага клас за търговско почистване (професионално почистване на търговски обекти) за $ 129 на своите членове, и $189 на хора, които не членуват в организацията. Някои фирми предлагат цялостни класове за няколко дни, които струват по-скъпо, но ще ви даде предимство при кандидатстване за подобна работа – за търговски обекти. Например, обучението в Stone House, Аризона, предлага на тридневно курс, който обхваща мрамор хонинговане и полиране, теракот и почистване на фуги, както и цялостно почистване на под за 995 щатски долара. Това е добър начин да се специализирате в определен сегмент, като в бъдеше преминете и на други.

Надяваме се съветите ни да са ви от полза, като очаквайте още информация от нас – ЧАС ПИК 007 – фирмата, която се грижи за чистотата на вашият дом, офис и автомобил.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *