Почистване и поддържане на Вашата съдомиялна машина

12 август 2014
Коментари: 0
Категория: Съвети
12 август 2014, Коментари: 0

dishwasherПочистване на съдомиялната машина е нещо, което хората често забравят да направят. Отломките и остатъците от храна се натрупват с течение на времето и може да намалят драстично ефективността на съдомиялната машина. Ето няколко съвета, с които можете да почиствате и поддържате Вашата съдомиялна машина.

1. Парцал около врата и в пукнатините, които са около гуменото уплътнение. Често остатъци от храна и сапун се наслояват там и могат да доведат до неприятни миризми, идващи от съдомиялна машина.

2. Отстранете на всички остатъци храна от зоната за източване на дъното (вътре в съдомиялната машина). Също така изтъркайте тази област със сапунена вода, за да премахнете микробите.

3. Вземете чиста чаша и я запълнете с бял оцет. Поставете я в горната кошница и стартирате съдомиялната машина, пускайки я на възможно най-горещите цикъл. Това не само ще убие микробите, но също така ще ви помогне да направите съдомиялна миришат по-бляскава. Можете също така да поръсите дъното с чаша сода за хляб и да пак да прекарате процеса през най-горещия цикъл.

Следвайте тези стъпки, като ги изпълнявате рутинно, за да се удължи живота на вашата съдомиялна машина и да подобрите миризмата в нея.

Ако имате необходимост от подобен вид почистване в София, обадете ни се. Ние сме на разположение 7 дни в седмицата и предлагаме предварително ценообразуване, което винаги се одобрява от клиента, преди започване на работа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *