Достатъчно чист ли е Вашият офис?

6 юни 2013
Коментари: 0
6 юни 2013, Коментари: 0

Чист офисПоддържане на офис Ви чист е толкова важно, колкото са бизнес сделките, подредените в ред финансите и стабилните бизнес стратегии. Това е така, защото чистия офис ще кара служители Ви да бъдат щастливи, Вашите клиенти ще остават винаги с приятно впечатление за Вас, а здравословното Ви състояние и това на персонала ще е в добро състояние, което от своя страна ще се намали загубените работните часове всяка година поради болести.

Статистиките не лъжат

Според проучване, направено от Университета в Аризона и Дурабъл във Великобритания, разкри някои интересни статистики относно офис хигиената.

* 71% от работниците смятат, че мръсното офис пространство им влошава здравето
* 82% от хората вярват, че са по-продуктивни в по-чиста околна среда
* 445 пъти повече бактерии могат да се намеря върху бюрото, отколкото на тоалетната чиния
* Правилната дезинфекция на бюрото Ви може да премахне 99,9% от микробите
* 60% от офис заболяванията са причинени от замърсени повърхности

Така, че достатъчно чист ли е Вашият офис?

Добър начин да се провери това е да погледнете здравния си картон и от какво сте боледували последно време. Колко хора от офиса Ви са били болнични и от какво за последната година? Ако изглежда, че някои неща се „навързват“, но определено не се чисти често в офиса Ви.

Очевидно решение е само едно – да се обадите на фирма за професионално почистване, за да може да поеме тази задача вместо Вас. Викането им на регулярна база ще ви гарантира чистота и качествено изпълнение. Знаме, че всеки може да си поддържа добра хигиена в офиса, но идва и момент, в който е нужно да се мине по-детайлно и професионално. Ето защо и предлаганите услуги в областта на почистването се предлагат както за дома, така и за бизнеса и автомобилите.

Какво друго можете да направите?

Създайте си стриктни правила как да изглеждат бюрата на служителите Ви  – Това означава, че всеки служител е отговорен за поддържането на чисто работно място. Вие от своя страна следва да извършвате редовни проверки, за да се уверите, че Вашите нареждания се спазват и не се двуомете да порицаете тези, които не го правят, тъй като само едно мръсно бюро може да бъде източник на бактерии, които заразява целия персонал и създават предпоставка за разболяване, от което бизнеса губи пари.

Забранете яденето на бюрата – основен източник на бактерии е храната, която попада върху клавиатури и другото оборудване. Това се случва, когато хората се хранят на бюрата си. По същия начин, съхраняването храна в чекмеджетата на бюрото може да бъде също толкова лошо, така че не позволявайте това да се случи. Уверете се, че фирмата за почистване, която наемате, дезинфекцира клавиатурите и другото оборудване, като приоритет.

Не позволявайте предмети (папки, класьори, дневници, брошури и др.), които не се използват да се държат на бюрата на Вашите служители. Добре познат факт е, че предметите, особено неизползваемите, са „събирачи“ на прах и микроорганизми, които са във въздуха. В никакъв случай не го допускайте.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *