10 съвета за почистване на офиса

5 април 2013
Коментари: 0
5 април 2013, Коментари: 0

За тези от нас, които нямате възможност да почиствате мястото, на което работите, наемането на фирма за почистване, ежеседмично или дори ежедневно, е добра идея. Химикалка тук, парче хартия там, една папка хвърлена на бюрото на безразборно, сако висящо на стола … всичко това се  прекалено бързо, отколкото Вие забелязвате и в един момент бъркотията става голяма. Ето някои полезни съвети, за да ви помогнем да оцелеете между посещенията на професионалната фирма за почистване:

10. Освежители за въздух:

Най-малкото, той ще освежи Вашия офис и ще премахне неприятната миризма

9. Дръжте наблизо кърпички:

Мръсотията може да се натрупва с дни, а може и да се появи веднага (при разливане на напитка, пренасяне на мръсотия от вън и т.н.). Ето защо ние ги наричаме „аварийни помощници“, защото са винаги под ръка и помагат, когато е необходимо.

8. Окачвайте на обособените си места палта, сака, вратовръзки и др.:

Ако не разполагате с килер, вземете закачалки. Ако работите на обособено място без закачалки, сдобийте се с такава. Подреденото място, на което се трудите, прави обстановката по приятна, а Вас – по-продуктивен.

7. Вземете си малка четка, за да се отървете от трохите:

Всички имаме забързано ежедневие и от време на време ни се налага да съчетаваме обедната си почивка с работния процес. Някой ми бе дал един от тези уреди, и с времето той се превърна в любима ми играчка. Когато човек яде на бюрото си, той наистина го пзамърсява, независимо колко се старае да го запази чисто. След едно-две ядения ще разберете какво имам предвид.

6. Пазете храната си в чекмедже (мини-хладилник), измивайте мръсните чаши:

Като идвате на работа, а със себе си носите плодове, зеленчуци, напитки, гледайте да имат точно обособено място, поради няколко причини – слагайки ги на бюрото си изглежда бъркотия; по този начин вдъхвате непрофесионализъм; те са предпоставка за инцидент (особено напитките и по-мазните храни). Намерете си място за тях. Често това може да е мини-хладилник или чекмедже, в което да ги държите.

5. Изхвърлете чуждите неща:

Стари документи, счупени писалки, постъпления от 2005 г., визитник, хващаш прах … ако не ги използвате, просто се отървете от тях.

4. Документи, документи и пак документи:

Това е едно от най-дразнещите предмети във всеки офис. Картотеки съществуват поради някаква причина. Използвайте ги!

3. Изправяне на купчина на бюрото:

Не позволявайте новите и старите документи и предмети да затрупват бюрото Ви. Намерете начин да отделите (ако е нужно в специални секции) старите, новите и ненужните папки, предмети и други. Гледайте само належащите да са на него. На другите намерете място. Колкото по-голяма бъркотия става, толкова ще е по-трудно в последствие да се отървете от нея. Да не говорим и за това, че ще събират прах, както и може да бъдат причина за разлята напитка или да бъдат изцапани с храна.

2. Кофата за боклук да е на близост:

Близостта е всичко. Колкото по-далеч трябва да отидеш, за да изхвърлиш нещо в кофата за боклук, толкова по-рядко го направиш. И в един момент, бюрото заприличва на сметище. Не е необходимо да бъде голям съд, просто нещо, което ще се побере под или до работно ви бюро.

1. Място за всичко и всичко на мястото си:

Колкото и клиширано да е, тази стара поговорка се отнася с пълна сила за офис средата. За офиса или дома, чекмеджето, шкафа, рафта и други са от съществено значение. Ъгълът в спалнята винаги е бил в бъркотия, нали? След подредбата му, не повече от 3 дни е пак в същото положение. Намирайки място на нещата, това няма как да се случи. Поставяйки мебел в ъгъла, Ви вече имате обособено място, в което да събирате всичко. Същото се отнася и за офиса, и в частност – за бюрото (моливник, визитник и т.н.).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *