Как да почистим мрамор и гранит?

МраморПреработените мраморни повърхности и някои видове гранит са в пъти по-силни от истинския мрамор и камък, но те губят блясъка си с годините при регулярно почистване. Поддържайте мрамора или гранита добре, като нови, без да повреждате камъка, с помощта на нашите съветите по-долу.

Необходими средства:

  1. Кофа
  2. Вода
  3. Почистващ, естествен препарат за камък
  4. Моп или парцал


Как да го направите:

  1. Веднага почиствайте всякакви петна или мръсотия от подовата повърхност, веднага след като те се появят.
  2. Ако мрамора или гранита са защитени със специално подово покритие, то това покритие трябва да се полира или лъска, за да се предпази повърхността и да не позволява да се задържа мръсотията на пода.
  3. С помощта на мек моп или кърпа почистете пода с кофа топла вода и мек почистващ препарат. Винаги дръжте областта мокра, докато работите. Никога не използвайте прахообразни почистващи препарати, твърди четки или метални стъргалки, с които да третирате мрамора или гранита.
  4. Почиствайте само с чиста вода (смяната е задължителна, ако стане мътна) и подсушавайте. Не забравяйте, че поради спецификата на настилка, трябва регулярно да се минава със специална машина за полиране. Веднъж месечно е достатъчно, но зависи и от честотата на миене.

Съвет:

При почистване на мрамор и гранит подове не използвайте продукти, които съдържат оцветители, защото боята може да се прехвърли върху камъка.