Как да почистим балатум?

БалатумАко нямата достатъчно време, което да отделите за почистването на пода си и трафика, които минава през помещението в рамките на деня е огромен, то тогава добро решение би било поставянето на балатум. Причините поради, които се поставя този тип настилка в помещенията са точно тези. Предполагам, че сте забелязали, че повечето асансьори, които попадат гореспоменатата графа, са именно с балатум. Тази настилка е лесна за почистване, по-трудно се натрупва и задържа мръсотия. Ще дадем и няколко практически съвета как да се почисти.

 

Необходими средства:

  1. Прахосмукачка или метла
  2. Моп
  3. Кофа
  4. Вода
  5. Препарат за подове
  6. Гъба
  7. Полираща машина за подове (по избор за силно замърсените подове)

Как да го направите:

  1. Редовно метете или минавайте пода с прахосмукачка, за да отстраните праха и частиците от него. Това ще предпази повърхността от протриване и надраскване. За трудните петна, използвайте добре напоена с препарат гъба.
  2. Ако е необходимо, минете с полиращата машина, за да върнете блясъка блясъка, но само след изпълнението на точка 1. Добра практика е на входовете на помещението да се поставят изтривалки, които да поемат част от мръсотията, която би се разнесла по балатума.

Съвет:

Добра идея е да се поставят изтривалки на всички входове в дома ви, тъй като те ще задържат голяма част от мръсотията, която в крайна сметка може да повреди вашия под.