Електрическа печка със стъклокерамична повърхност

27 август 2014
Коментари: 0
Категория: Съвети
27 август 2014, Коментари: 0

Стъклокерамичната повърхност не трябва да се чисти с миещи съставки или материали, съдържащи абразив. Стъклокерамиката може да се мие и чисти, като обикновено стъкло. Освен това на абсолютно равната повърхност на стъкло керамиката се виждат най-незначителните дефекти, което може да се прикрие с рисунка (тя ще ги направи незабележими) или с цветна повърхност на котлоните. Моделите на TERMOMAX притежават различни повърхности на котлоните. Има панели и от неръждавеема стомана или алуминий, както и с огледална повърхност. Отразяващата повърхност добре се съчетава с всякакви оттенъци цветове на прилежащото оборудване. На най-луксозните печки се монтират бели панели. Върху повърхността им се нанасят цветни контури за зоната на нагряване, надписи и пиктограми, които повишават информативността и облекчават използването на печката.

Стъклокерамичната повърхност издържа на статично натоварване до 25 кг/кв. см и по време на експлоатация превъзхождат останалите котлонни плочи. Променливите размери в зоната на нагряване на повърхността позволяват да се използват съдове за приготвяне на храна с диаметър на дъното от 12 до 21 см. Те са достатъчно надеждни и твърди, но върху алуминиевата тенджера може да останат сребристи петна, които не могат да се почистят с нищо. Затова е добре да не се използват алуминиеви съдове, които да са с гладко и равно дъно, но в никакъв случай с изпъкнало такова.

Гладкият котлоннен панел задължително трябва да има борд по периметъра, за да не може случайно да протече течност не само по цялата печка, но и по прилежащите предмети и пода.

За изработка на стъклокерамичния панел всички фирми използват еднакви материали от Германия, Франция и САЩ. Затова по качество повърхността на евтината стъклокерамика не отстъпва на по-скъпата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *