Бързи съвети за почистване на дома

3 април 2013
Коментари: 0
3 април 2013, Коментари: 0

Почисване на къща

Почистване на къща и апартамент. Поговорката „Няма нищо по-хубаво от вкъщи“ важи за много от нас. Това е мястото, където се чувстваме щастливи и обичаме да бъдем там. Мястото, което ни кара да забравим стреса и изморителния работен ден. Много от нашите спомени са свързани с него, добри и лоши! Всички обичаме нашите домове и искаме да ги поддържаме чисти и хигиенични винаги.

Вярвам, че всеки от нас се чувства добре, когато къщата (апартамента) им чиста. Не само, че придава свежест и настроение, почистения дом успява да сплути семейството, карайки го да прекарва повече време в него.

В днешния пост ще дадем няколко съвета от моя личен опит, как можем да изчистим дома си. Те са лесни и прости, и няма да отнеме повече от 60 секунди, за да се изпълнят.

Почистете Огледалата

Не е нужно да купувате почистващи препарати и хартиени кърпи за почистване на огледалата. Нужно е само малко оцет и един стар вестник, те са достатъчни, за да накарате Вашето огледало да заблести отново. Къща Ви ще изглежда по-чиста, ако огледалата са чисти. Те отразяват светлината като по този начин помещенията изглеждат по светли и приветливи.

Изплаквайте чинии си

Почистването на чинии е трудна работа, ако са стояли доста време неизмити. Изплаквайте чинията си всеки път след вечеря или след друго за деня ядене. Този малък и прост навик спестява много неприятности в последствие. Никой не обича да мие засъхнала храна от ястия, нали?

Почиствайте често фурната

Използвате фурната всеки ден или поне през ден? Избере ден, в който няма да я ползвате, за да я почистите бързо, чрез спрей-препарат за почистване на фурната и дръжте я така до следващия ден. Преди да включите фурната на следващия ден, избършете я. Останките от предишни готвения излизат много по-лесно и бързо.

Почиствайте микровълнова печка

Почистването на микровълновата печка е лесно. Напълнете чаша с вода и я сложете в микровълновата за няколко минути. Парата от чашата ще се наслои по вътрешните стени, като след това просто да ги забършете с парцал. Упражнението е просто, а резултата е повече от добър.

Почиствайте хладилникът

Хладилник изглежда голям и почистването му изглежда много занимавка. Следвайки стъпките ми, работата ще бъде малко по-лека. Първо,  изхвърлете всички продукти, които няма да използвате. След това започнете с избърсването на високите рафтове и елементи. Комбинацията от сода за хляб и вода изчиства добре и няма да остави хладилника Ви с миризма на препарат за почистване. След като изчистите добре рафтовете,  подредете ги с хартиени кърпички за по-лесно почистване следващия път. Почистването на хладилникът, никога не е било толкова лесно.

Почиствайте банята си

Използвайте лимоново масло, за да предадете бляскав вид на плочките във Вашата баня. Маслото от лимон също така ще предотврати появата на мухъл и плесен. Така ще гарантирате и свежата миризма на лимон в банята си.

Ваните твърде лесно могат да се почистват!

За почистите вана, ето няколко неща, които могат да ви помогнат:

Използвайте препарат за почистване, който се пени или става на балончета. Това ви позволява да „напоите“ Вашата вана или душ, дори ако е на вертикална стена (душ, душ кабина). Вземете скрубер (Наричани още мокри филтри или мокри прахоуловители, скруберите са надеждни системи за обезвреждане на отпадъчни газове), който отговаря на Вашите нужди, с дълга дръжка.

Сигурни сме, че тези лесни за прилагане съвети ще ви помогнат да поддържате дома си чист и красив.

Следете нашия блог за повече съвети!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *